19 Ekim 2009 Pazartesi

pandispanya tarifleri

Merhaba arkadaşlar
Bugün size kakaolu pandispanya tarifi vereceğim.Birkaç tariften sonra ben bunda karar kıldım.Pastalarımda da bunu kullanıyorum.Deneyip beğendiğim tarifler olursa bunlarıda size ileteceğim.

Malzemeler.
1+ 1/4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
6 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Burada önemli olan yumurtaların oda sıcaklığında olması. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırınaklarını derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.İlk önce şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını vanilya ve kabartma tozunuda katarak kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır. Daha sonra bir spatula ile karışımlarınızı birleştirin.Üzerine yavaşça unu ilave edin.Hamurunuzun kabarıklığının gitmemesine özen gösterin.Yavaşça karıştırıp kalıbınıza dökün 175 derecede yaklaşık yarım saat pişirin.(Fırınınızın önceden ısıtılmış olması gerektiğini unutmayın)
Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmedeğini kolaylıkla anlayabilirsiniz.Kürdan ıslak kalıyorsa biraz daha zamana ihtiyacı var demektir.
Not: Eğer pandispanyanızı kakaolu yapmak isterseniz vanilya ve kabartma tozonu koyduğunuz zaman 2 -3 yemek kaşığı kadar kakao koyabilirsiniz.kakao yoğunluğu arttırdığı için unu 1 bardak kullanın

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Oğlum Can'ın doğum günü pastaları için arkadaşım Özlem Ekşi'ye teşekkür ederim. Bir değil iki pasta hazırladı bizim için. Birisi Can'ın arkadaşlarına, diğeri aile büyüklerine. İkisi de olağanüstüydü. Hem şekil açısından hem de lezzet açısından. Doya doya yedik. Doğumgünümüze katılan herkes pastanın tadını çok beğendi. Çocuklar da şekline bayıldı. Özlem Hanım çocukların istediği her şekil pastayı yapmayı başarabiliyor. Kendisine pastalarımızın tadına bakan herkes adına teşekkür ederim ve çocuklarının doğum günlerini özel kılmak isteyen herkese tavsiye ederim. Ellerine sağlık Özlem!

    YanıtlaSil
  2. Çocuğunuzun Doğumgünü Pastasını Kendiniz Yapın!!!
    Oğlumun doğumgünü için Sünger Bob pastasını Özlem Hanım'la birlikte yaptık. Malzemelerin ne kadar sağlıklı olduğunu ve ne kadar temiz bir ortamda yapıldığını kendi gözlerimle gördüm. Pandispanyanın nasıl piştiğini ve süsleme yapmanın ne kadar keyifli olduğunu öğrendim. Çok eğlendik. Hem yaparken hem de yerken. Siz de çocuğunuz ile farklı birşeyler yapmak isterseniz mutlaka deneyin. Sevgiler. Nazan Akdoğan

    YanıtlaSil