20 Ekim 2009 Salı

KENDİ PASTANIZI YAPABİLİRSİNİZ








Şu güzel çilekli pastayı yapmaya ne dersiniz:)


Eğer çileğin mevsimi geçti nasıl olacak diye düşünüyorsanız hiç üzülmeyin.1 kutu dondurulmuş frambuaz alarakta yapabilirsiniz



Gerekli malzemeler

Pandispanyası için

1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
6 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao

Pandispanyanın tarifini tariflerim etiketi altında yayınlamıştım oradan uygulayabilirsiniz tekrar yazmıyorum.

Kremasını hazırlamak için gerekli malzemeler
1/2 kg kuvertür bitter çikolata
1/2 kg pınar krema

Kuvertür çikolata işleme tabi olmamış çikolatadır.(Pasta malzemeleri satan yerler etiketi altında detayları bulabilirsiniz)


İlk önce çikolatamızı benmari usulü eritelim(bir tencerede su kaynatın içine daha küçük bir tencere oyurtup içine kırdığınız çikolataları atalım.Eriyene kadar ara ara karıştırmanız çok önemli topaklanmaması gerekiyor.)Hazır kremamızı çırpalım kıvamı artıp hazır olunca 10 dk kadar dolapta dinlendirelim.Çikolatamız eridiğinde krema ile karıştıralım tekrar 15 20 dk kadar dolapta dinlendirelimb(Bu karışım çikolatalı mus gibi olacaktır.İsterseniz kremayı ocakta ısıtıp içine çikolatayı katıpta eritebilirsiniz bu daha yoğun olacaktır.Her iki tarifide kullanabilirsiniz)Bu arada pandispanyamızı katlara ayıralım.Bıçak yada naylon kolay kopmayan bir ip kullanabilirsiniz.Pandispanyanızı ayıracağınız bölümü bıçakla hafif işaretleyin ve ipi buralardan geçirip bir düğüm atın ve sıkın.Kolaylıkla ayrılacaktır.

Yarım su bardağına 1 çorba kaşığı şeker koyup eritin.Bunu pandispanyanın kestiğiniz katlarına fırça yardımıyla yedirin. Pastamızı birleştirmenin vakti geldi. Ben pandispanyanın en üstünü altına ters gelecek şekilde yerleştiriyorum.Üzerine hazırladığınız kremayı koyun.Frambuzaları serpiştirin.Bir kat pandispanyayı koyun aynı işlemi tekrar yapın.En sonunda kalan kremayı etrafına ve yanlarına bir spatula yardımıyla güzelce yayın.Spatulanız yoksa kalın, bir tarafı düz bir bıçakla da yapabilirsiniz.Üstünü frambuzlarla süsleyin yanlarına parça çukulata fındık şekerleme yada uygun bulduğunuz herhangi birşeyle süsleyebilirsiniz.Resimde gördüğünüz Pastalanddan aldığım dilimlenmiş fındık.1 paketi 2 yada 3 lira diye hatırlıyorum.Bir paket almanızda fayda var.Her zaman süslemelerde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba özlem hanım ben pasta yapmayı pek bilmiyorum ama sitenizdeki resimleri gördükten sonra bir merak oluştu bende. Öyle güzeller ki bir an önce tariflerinizi okuyup yapmaya çalışacağım. Umarım başarırım. Tarifleriniz için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    enfes gorunuyor :)
    ellerınıze saglık

    YanıtlaSil